Kysané zelí na víně
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůZelí kysané
- 30gramůSádlo škvařené
- 0,5decilitrVíno bílé
- 15gramůCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí překrájíme a podusíme v trošce vody.
- 2Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle, přidáme zelí a za občasného zamíchání dusíme téměř doměkka.
- 3Před koncem dušení přilijeme víno a podle chuti přidáme cukr a ocet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 3. 11. 2015
Kysané zelí na víně
Jestliže si i v obyčejný den chcete připadat neobyčejně, použijte při vaření normálního pokrmu ingredienci, kterou byste jinak do jídla nedali. Třeba tento recept je tomu příkladem a opravdu se vyvedl. Vyzkoušejte ho. Bude vám moc chutnat.