Kysané zelí po francouzsku
85 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaKmín celý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůZelí kysané
- 8kusůBrambory
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1kusJablka
- 125gramůSlanina vepřová
- 250gramůPárky jemné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
50 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu vložíme na kostičky nakrájenou slaninu a osmahneme ji. Přidáme 250 g kysaného zelí, na zelí klademe oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a na osminky pokrájené, oloupané jablko bez jádřince. Navrch položíme ještě vrstvu syrových oloupaných brambor (malé můžeme ponechat celé). Osolíme, okmínujeme a pokryjeme zbylým zelím, které proložíme párky.
- 2Vše zalijeme horkým vývarem a dusíme pod pokličkou do měkka.
- 3Před podáváním přilijeme do pokrmu smetanu, rozmíchanou s trochou mleté papriky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.