Kysané zelí po francouzsku

85 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
50 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu vložíme na kostičky nakrájenou slaninu a osmahneme ji. Přidáme 250 g kysaného zelí, na zelí klademe oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a na osminky pokrájené, oloupané jablko bez jádřince. Navrch položíme ještě vrstvu syrových oloupaných brambor (malé můžeme ponechat celé). Osolíme, okmínujeme a pokryjeme zbylým zelím, které proložíme párky.
  • 2
    Vše zalijeme horkým vývarem a dusíme pod pokličkou do měkka.
  • 3
    Před podáváním přilijeme do pokrmu smetanu, rozmíchanou s trochou mleté papriky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.