Kysané zelí s čočkou
70 min.
Ingredience
- Ostatní suroviny
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 100gramůUzené maso vařené
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyVegeta
- 0,5lžičkaSůl
- Vařená čočka
- 155gramůČočka velkozrnná
- 400mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- Vařené zelí
- 250gramůZelí kysané
- 1lžičkaKmín celý
- 400mililitrůVoda pitná
- 2lžíceKřen
- 1kusJablka
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Přebranou a omytou velkozrnnou čočku namočíme do vody asi 3 hodiny předem.
- 2Namočenou čočku scedíme, dáme ji do rendlíku, zalijeme horkou vodou, přidáme bobkový list a uvaříme ji doměkka. Vaříme ji přibližně 35-45 minut. Poté z ní vyjmeme koření.
- 3Mezitím cibuli pokrájíme nadrobno. Kousek křenu omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Oloupané, středně velké jablko rozkrojíme, zbavíme jadřinců a nastrouháme ho na hrubém struhadle. Kysané zelí s kmínem dáme do hrnce, přilijeme trochu vody a pod poklicí uvaříme téměř doměkka. Přibližně po 5 minutách přidáme nastrouhané jablko s křenem. Zelí vaříme přibližně 10-12 minut. Poté vodu ze zelí scedíme, zachytíme ji a odložíme. Uzené libové maso nakrájíme na kostičky.
- 4V dalším hrnci na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova cibuli, přidáme k ní uzené maso a společně krátce ještě smažíme. Pak přidáme povařené zelí, uvařenou čočku, přilijeme trochu vody ze zelí (asi 200ml) ve kterém jsme si rozmíchali lžičku Maizeny na zahuštění, promícháme, přivedeme k varu a podle chuti přidáme 1-2 špetky Vegety a sůl.
- 5Zelí s čočkou dáme do talířů a hned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.