Kysané zelí s čočkou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebranou a omytou velkozrnnou čočku namočíme do vody asi 3 hodiny předem.
  • 2
    Namočenou čočku scedíme, dáme ji do rendlíku, zalijeme horkou vodou, přidáme bobkový list a uvaříme ji doměkka. Vaříme ji přibližně 35-45 minut. Poté z ní vyjmeme koření.
  • 3
    Mezitím cibuli pokrájíme nadrobno. Kousek křenu omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Oloupané, středně velké jablko rozkrojíme, zbavíme jadřinců a nastrouháme ho na hrubém struhadle. Kysané zelí s kmínem dáme do hrnce, přilijeme trochu vody a pod poklicí uvaříme téměř doměkka. Přibližně po 5 minutách přidáme nastrouhané jablko s křenem. Zelí vaříme přibližně 10-12 minut. Poté vodu ze zelí scedíme, zachytíme ji a odložíme. Uzené libové maso nakrájíme na kostičky.
  • 4
    V dalším hrnci na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova cibuli, přidáme k ní uzené maso a společně krátce ještě smažíme. Pak přidáme povařené zelí, uvařenou čočku, přilijeme trochu vody ze zelí (asi 200ml) ve kterém jsme si rozmíchali lžičku Maizeny na zahuštění, promícháme, přivedeme k varu a podle chuti přidáme 1-2 špetky Vegety a sůl.
  • 5
    Zelí s čočkou dáme do talířů a hned teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.