Kysané zelí se šťouchanými brambory
40 min.
Ingredience
- Dušené zelí
- 50gramůZelí kysané
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaCukr krupice
- Šťouchané brambory
- 200gramůBrambory
- 100mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo nízkokalorické
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Dobře omyté brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20-25 minut.
- 2Než se uvaří, do rendlíku dáme kysané zelí, kmín a podlijeme je vodou. Pod pokličkou je dusíme 10-13 minut. Přebytečnou vodu ze zelí odlijeme, zelí dochutíme troškou cukru.
- 3Očištěnou větší cibuli pokrájíme nadrobno a v pánvi, na rozehřátém másle cibuli osmažíme dozlatova.
- 4Horké uvařené brambory oloupeme, dáme je do mísy a rozšťoucháme je. Ochutíme je solí, přidáme k nim cibuli s máslem a znovu je důkladně promícháme. Nakonec do šťouchaných brambor zamícháme kysané zelí.
- 5Brambory se zelím podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.