Kysané zelí vídeňské
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůZelí kysané
- 1kusBobkový list
- 1špetkaKmín celý
- 50gramůSádlo škvařené
- 1kusBrambory
- 1špetkaSůl
- 4kusyJalovec
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zelí scedíme a je-li příliš kyselé, propláchneme je studenou vodou. Dáme do kastrolu, podlijeme vodou, přidáme jalovec, bobkový list a mín a dusíme doměkka.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky a zpěníme ji na sádle. Zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova. Přidáme zelí s vodou, strouhaný brambor, podle potřeby vodu, provaříme a ochutíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.