Kyselačka se švestkami a krupicí

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
24 g
Sacharidy
137 g
Vláknina
15 g
Cukr
77 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové uzené maso, nejlépe plecko, omyjeme a dáme do 1,5 litru studené vody. K masu přidáme celý pepř, očištěnou celou cibuli a bobkový list. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a maso vaříme přibližně 60 minut.
  • 2
    Mezitím si omyjeme a namočíme sušené švestky a zvlášť sušené houby.
  • 3
    Slaninu si nakrájíme na malé kostičky.
  • 4
    Po 30 minutách vaření přidáme k masu scezené švestky i houby, kysané zelí a vše vaříme do doby, než maso změkne.
  • 5
    V pánvi si vysmažíme dozlatova slaninu, posypeme ji dětskou krupicí a krátce (několik sekund) ji ještě se slaninou osmažíme.
  • 6
    Uvařené maso, bobkový list a cibuli vyjmeme z polévky. Maso pokrájíme na kostky. Slaninu s krupicí zamícháme do polévky a povaříme ji 5 minut. Nakrájené maso vrátíme do polévky, podle chuti dosolíme, dochutíme čerstvě pomletým pepřem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.