Kyselačka se švestkami a krupicí
70 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová uzená plec
- 1litrVoda pitná
- 4kusyPepř černý celý
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 4kusyŠvestky sušené
- 20gramůHouby sušené
- 50gramůSlanina vepřová
- 500gramůZelí kysané
- 2lžíceKrupice dětská
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
24 g
Sacharidy
137 g
Vláknina
15 g
Cukr
77 g
Postup přípravy
- 1Syrové uzené maso, nejlépe plecko, omyjeme a dáme do 1,5 litru studené vody. K masu přidáme celý pepř, očištěnou celou cibuli a bobkový list. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a maso vaříme přibližně 60 minut.
- 2Mezitím si omyjeme a namočíme sušené švestky a zvlášť sušené houby.
- 3Slaninu si nakrájíme na malé kostičky.
- 4Po 30 minutách vaření přidáme k masu scezené švestky i houby, kysané zelí a vše vaříme do doby, než maso změkne.
- 5V pánvi si vysmažíme dozlatova slaninu, posypeme ji dětskou krupicí a krátce (několik sekund) ji ještě se slaninou osmažíme.
- 6Uvařené maso, bobkový list a cibuli vyjmeme z polévky. Maso pokrájíme na kostky. Slaninu s krupicí zamícháme do polévky a povaříme ji 5 minut. Nakrájené maso vrátíme do polévky, podle chuti dosolíme, dochutíme čerstvě pomletým pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.