Κyselica se švestkami
60 min.
Ingredience
- 0,5kilogramZelí kysané
- 250gramůŠvestky sušené
- 2kusyCibule
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
37 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme zelí spolu s lákem, zalijeme vodou, osolíme, přikryjeme poklici a vaříme přibližně 30 minut.
- 2Když je zelí skoro uvařené, přidáme do něj vypeckované sušené švestky. Povaříme ještě přibližně 15 minut a nakonec zalijeme smetanou. Podle chuti opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.