Kyselo
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 800gramůBrambory
- 20gramůHouby sušené
- 1lžičkaKmín celý
- 4decilitryMléko polotučné
- 1litrVoda pitná
- 10gramůDroždí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
3 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Omyté, oloupané brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Přidáme omyté a nakrájené houby a necháme vařit do změknutí.
- 2Potom přidáme chlebový kvásek, mléko a opět povaříme.
- 3Do hotového kysela přidáme vejce a kousek másla.
- 4Kvásek si připravíme z 10 g droždí, které rozdrobíme na několik lžic mouky a zalijeme teplou (ne horkou) vodou (asi 2dl). Na teplém místě necháme vykynout.
- 5Nebo další možnost přípravy kvásku: Rozmícháme si v teplé vodě mouku, přidáme kousek chleba a takto necháme kvasit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.