Kýta plněná čabajkou

75 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
31 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
418 mg
Cukr
26 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu nařízneme z boku dostatečně do hloubky, aby se do řezu vešla klobása. Řez nasolíme a naplníme klobásou vcelku, spíchneme párátky nebo jehlami. Kýtu vložíme do pekáče na plátky slaniny, zalijeme rozpuštěným sádlem, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a zakryté pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podle potřeby podléváme vodou a později vypečenou šťávou. Hotové maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu zaprášíme moukou, dochutíme a krátce povaříme. Plátky masa naskládáme na plochou mísu a zalijeme hotovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.