Kýta plněná čabajkou
75 min.

Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 200gramůKlobása - Čabajka
- 80gramůSádlo vepřové škvařené
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůMajoránka
- 5decilitrůVoda pitná
- 20gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
31 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
418 mg
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Kýtu nařízneme z boku dostatečně do hloubky, aby se do řezu vešla klobása. Řez nasolíme a naplníme klobásou vcelku, spíchneme párátky nebo jehlami. Kýtu vložíme do pekáče na plátky slaniny, zalijeme rozpuštěným sádlem, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a zakryté pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podle potřeby podléváme vodou a později vypečenou šťávou. Hotové maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu zaprášíme moukou, dochutíme a krátce povaříme. Plátky masa naskládáme na plochou mísu a zalijeme hotovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.