Labužnický pstruh
35 min.
Ingredience
- 6lžicMáslo čerstvé
- 200gramůMlíčí z kapra
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 800gramůPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
38 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
566 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou a nasekáme najemno. Kapří mlíčí nakrájíme na kousky.
- 2Pstruhy očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Osolíme je a prudce opečeme na polovině rozpáleného másla, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme dooměkka.
- 3V jiné pánvi rozehřejeme druhou polovinu másla a na ní podusíme nakrájené mlíčí s žampiony, ochutíme citronovou šťávou. Před koncem dušení přidáme nakrájenou nať petrželky a promícháme.
- 4Upečené pstruhy na servírovacích talířích poléváme směsí žampionů a mlíčí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.