Labužnický pstruh

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
38 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
566 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou a nasekáme najemno. Kapří mlíčí nakrájíme na kousky.
  • 2
    Pstruhy očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Osolíme je a prudce opečeme na polovině rozpáleného másla, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme dooměkka.
  • 3
    V jiné pánvi rozehřejeme druhou polovinu másla a na ní podusíme nakrájené mlíčí s žampiony, ochutíme citronovou šťávou. Před koncem dušení přidáme nakrájenou nať petrželky a promícháme.
  • 4
    Upečené pstruhy na servírovacích talířích poléváme směsí žampionů a mlíčí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.