Labužnický špíz s rýží

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 150gramůRýže předvařená (parboiled)
    • 300mililitrůVoda pitná
    • 1lžičkaSůl
    • 500gramůVepřová panenka
    • 200gramůJátra vepřová
    • 250gramůAnglická slanina
    • 1kusŠalvěj čerstvá
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
41 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
154 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži vsypeme do 300 ml vařící osolené vody, necháme přejít varem, promícháme a vaříme těsně pod bodem varu asi 15 minut.
  • 2
    Omyté maso a játra spolu se slaninou nakrájíme na stejné tenké plátky, střídavě s lístky šalvěje je napichujeme na špejle.
  • 3
    V pánvi na rozehřátém oleji špízy zprudka opečeme, podlijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Dusíme asi 20 minut pod pokličkou.
  • 4
    Špízy upravíme na talíře a obložíme rýží. Podáváme s kečupem nebo jinou pikantní omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.