Labužnický špíz s rýží
60 min.
Ingredience
- 150gramůRýže předvařená (parboiled)
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 500gramůVepřová panenka
- 200gramůJátra vepřová
- 250gramůAnglická slanina
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
41 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
154 mg
Postup přípravy
- 1Rýži vsypeme do 300 ml vařící osolené vody, necháme přejít varem, promícháme a vaříme těsně pod bodem varu asi 15 minut.
- 2Omyté maso a játra spolu se slaninou nakrájíme na stejné tenké plátky, střídavě s lístky šalvěje je napichujeme na špejle.
- 3V pánvi na rozehřátém oleji špízy zprudka opečeme, podlijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Dusíme asi 20 minut pod pokličkou.
- 4Špízy upravíme na talíře a obložíme rýží. Podáváme s kečupem nebo jinou pikantní omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.