Lahodná bujabéza s mořskými plody
215 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyCibule
- 750gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceBazalka
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžičkaTymián sušený
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 375mililitrůVývar drůbeží
- 1kusBrambory
- 375mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůRajčatová šťáva
- 8kusůHřebenatka
- 1kusRak říční
- 250gramůOkoun - filety
- 125gramůKrabí maso mražené
- 250gramůTreska aljašská
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 250gramůMušle slávky
- 0,5hrstCeler - nať
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
5 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou nať celeru. Přidáme loupaná rajčata, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a worcesterskou omáčku. Přilijeme vývar a povaříme cca 60 minut.
- 2Poté do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou bramboru. Ochutíme solí a pepřem, přilijeme víno a rajčatovou šťávu, vaříme další 2 hodiny.
- 3Přidáme kousky masa z tresky a okouna, krátce povaříme. Vložíme očištěné mušle, škeble a opět cca 1 minutu povaříme. Nakonec přisypeme vyloupané krevety a kostičky račího masa. Společně prohřejeme, ale již nevaříme.
- 4Polévku rozdělíme do misek a ihned podáváme s opečeným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.