Lahodné lososové filety s hříbky
40 min.
Ingredience
- 700gramůFilety z lososa atlantického
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 150gramůBrambory
- 0,5lžičkaMajoránka čerstvá
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 800gramůHříbky čerstvé
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej chilli
- 1,5lžičkySůl mořská
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
37 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z lososa omyjeme a osušíme. Rybu osolíme a posypeme bílým pepřem. Oloupeme 1 velkou bramboru, omyjeme ji a jemně nastrouháme do misky. Omyjeme čerstvou majoránku a snítku petrželky kudrnky. Lístky z majoránky otrháme a drobně posekáme. Petrželku odložíme na ozdobu. K nastrouhané bramboře přidáme 2-3 špetky soli a majoránku s 1 lžičkou maizeny. Promícháme a vytvořené těstíčko rozetřeme na 1 stranu lososových filetů. Očištěné a omyté hříbky osušíme a pokrájíme na plátky silné 2-3 mm. Pórek omyjeme, nakrájíme bílou část na tenká kolečka a zelenou část na tenké nudličky.
- 2V zapékací míse si rozpálíme 2 lžíce másla s olejem. Filety položíme na rozpálený omastek potřenou bramborovou stranou. Smažíme je dozlatova z každé strany přibližně 2-3 minuty. Pak zapékací mísu s rybou dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 10 minut při 180°C.
- 3V pánvi si rozpálíme 1 lžíci másla a 1 lžíci chilli oleje. Na něm zprudka restujeme hříbky dozlatova. Restujeme je přibližně 2-3 minuty. Potom je osolíme mořskou solí a odstavíme z plotny.
- 4Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a patrně ji zamícháme k hříbkům.
- 5Porce lososa dáme na teplé talíře, ozdobíme je lístky petrželky, přidáme k nim hříbky se šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.