Lahodné špenátové noky
40 min.
Ingredience
- 2kusyRohlíky bílé
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 1,5lžičkySůl
- 7lžicMouka pšeničná hrubá
- 2,5litryVoda pitná
- 0,5lžíceŠalvěj
- 80gramůSýr Parmezán
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 3špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
46 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Polotvrdé rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy a zalijeme vařícím mlékem. (Mléko musí rohlíky téměř zalít.) Necháme je poté namočené asi 20 minut. Omyté špenátové listy pokrájíme, dáme do rendlíku a krátce pod poklicí podusíme. Jakmile špenát pustí vodu, dusíme ho asi 5 minut. Poté scedíme, necháme okapat a dáme do mixéru. Přidáme z mléka vymačkané rohlíky a rozmixujeme na polohrubou směs.
- 2Do mísy vložíme vejce, rozkvedláme vidličkou, přidáme špenát s rohlíky, sůl, pepř a postupně budeme přisypávat hrubou mouku (5 - 7 lžic). Těsto mícháme do té doby, ane se přestane lepit na stěny nádoby, mělo by být polotuhé.
- 3V hrnci přivedeme k varu asi 2,5 litru vody. V rendlíku roztopíme máslo, do něj přimícháme omyté a pokrájené lístky šalvěje. Do misky nastrouháme Parmezán.
- 4Jakmile se začne vařit voda, lžičkou vykrajujeme noky a vhazujeme je do vroucí vody. Promícháme, když vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na talíře, polijeme bylinkovým máslem, posypeme Parmezánem a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.