Lahodný salát s granátovým jablkem a avokádem
25 min.
Ingredience
- 400gramůHroznové víno
- 400gramůMeloun žlutý
- 2kusyAvokádo
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceMáta
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžičkyMed včelí
- 3lžíceOcet malinový
- 3lžíceSirup Monin - granátové jablko
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 2špetkySůl
- 3baleníJablko granátové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
18 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Omytá granátová jablíčka rozpůlíme, vyjmeme z nich semena a odložíme je do mísy. Bílé hroznové víno (nejlépe bez pecek) omyjeme a jednotlivé bobule rozkrájíme na poloviny. Žlutý medový meloun omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka, meloun rozkrájíme na plátky, které oloupeme a nakrájíme na kostky. Omytá a osušená avokáda rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na plátky. Rozložíme je ozdobně na talířky a pokapeme limetkovou šťávou. Citrónovou mátu omyjeme, lístky otrháme a pokrájíme nadrobno.
- 2Do misky dáme 2 lžíce olivového oleje, který vymícháme s 2 lžičkami medu. Za stálého míchání přidáme malinový ocet, sirup z granátových jablíček (grenadinu), citrónový pepř a sůl. V míse promícháme semena z granátových jablíček, hrozno, meloun a mátu s marinádou. Ovocnou směs poklademe na rozložené plátky avokáda, přelijeme zbývající šťávou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.