Lák na okurky nakládačky
20 min.
Ingredience
- 750mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůOcet kvasný lihový
- 70gramůCukr krupice
- 20gramůHořčičné semínko
- 30gramůSůl
- 25gramůNové koření celé
- 3gramyBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, přilijeme ocet, přidáme cukr, hořčičné semínko, sůl, celé nové koření, bobkový list, přivedeme k varu a povaříme 8 až 10 minut. Hrnec odstavíme, lák necháme vychladnout a použijeme k zalití okurek v zavařovacích sklenicích. Toto množství vystačí na čtyři litrové sklenice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.