Langoše s bílým jogurtem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1736 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
90 g
Sacharidy
193 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do větší mísy nasypeme 1 kg hladké mouky, rozdrobíme do ní celou kostku droždí, přidáme 0,5 litru vlažného mléka, 2,5 dl bílého jogurtu, 1 lžíci soli, 1 lžičku pepře, 1 lžíci jedlé sody (Bicarbona), 3 lžíce oleje, promícháme a důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto.
  • 2
    Těsto zakryjeme a dáme do chladničky.
  • 3
    Až druhý den vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, nakrájíme malé díly ve velikosti 2 polévkových lžic, z každého si utvoříme bochánek, který zlehka rozválíme a rukama za okraje vytáhneme na placku přibližně o průměru 15–18 cm.
  • 4
    Langoše smažíme v pánvi v dostatečně vysoké vrstvě oleje (min. 2 cm), z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.