Langoše s bílým jogurtem
45 min.
Ingredience
- 1kilogramMouka pšeničná hladká T 650
- 42gramůDroždí
- 0,5litrMléko plnotučné
- 2,5decilitryJogurt bílý
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceSoda jedlá
- 3lžíceOlej olivový
- 3decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1736 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
90 g
Sacharidy
193 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do větší mísy nasypeme 1 kg hladké mouky, rozdrobíme do ní celou kostku droždí, přidáme 0,5 litru vlažného mléka, 2,5 dl bílého jogurtu, 1 lžíci soli, 1 lžičku pepře, 1 lžíci jedlé sody (Bicarbona), 3 lžíce oleje, promícháme a důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto.
- 2Těsto zakryjeme a dáme do chladničky.
- 3Až druhý den vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, nakrájíme malé díly ve velikosti 2 polévkových lžic, z každého si utvoříme bochánek, který zlehka rozválíme a rukama za okraje vytáhneme na placku přibližně o průměru 15–18 cm.
- 4Langoše smažíme v pánvi v dostatečně vysoké vrstvě oleje (min. 2 cm), z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.