Langoše se sýrem
40 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 50gramůCukr moučkový
- 1šálekKečup
- 350mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
25 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do mouky vlijeme polovinu vlažného mléka, rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.
- 2Přidáme rozpuštěné máslo, žloutek, zbylé mléko, sůl a zaděláme řidší těsto. Necháme kynout na teplém místě 20 - 30 minut.
- 3Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící bochánky, prsty je vytahujeme do tvaru placek. Langoše pečeme po obou stranách na slabě vymaštěné pánvi.
- 4Podáváme horké s nastrouhaným sýrem, česnekem a kečupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Casi Bella
čt 8. 8. 2013
Těsto je příliš řídké, doporučuji dát méně mléka, nebo více mouky a samozřejmě více osolit!