Langoše se sýrem

40 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
25 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mouky vlijeme polovinu vlažného mléka, rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Přidáme rozpuštěné máslo, žloutek, zbylé mléko, sůl a zaděláme řidší těsto. Necháme kynout na teplém místě 20 - 30 minut.
  • 3
    Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící bochánky, prsty je vytahujeme do tvaru placek. Langoše pečeme po obou stranách na slabě vymaštěné pánvi.
  • 4
    Podáváme horké s nastrouhaným sýrem, česnekem a kečupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Casi Bella
čt 8. 8. 2013
Těsto je příliš řídké, doporučuji dát méně mléka, nebo více mouky a samozřejmě více osolit!