Langusta na whisky
30 min.
Ingredience
- 5gramůPepř černý mletý
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kilogramLangusta
- 1kusPaprika červená
- 60mililitrůWhisky
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůPažitka
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
11 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
981 mg
Postup přípravy
- 1Langustu očistíme. Nůžkami prostřihneme ve dvou místech nejměkčí krunýř v okolí břicha, jemně odtrhneme ocas a pokrájíme na plátky.
- 2Očistíme papriku, vykrojíme jádřinec a papriku nakrájíme na trojúhelníčky. Dáme do vařící osolené vody a asi 1 minutu povaříme. Pak papriku scedíme a odložíme stranou. Pažitku a nasekáme.
- 3Do pánve dáme máslo a plátky z ocasu langusty na něm asi 1 minutu smažíme. Osolíme je, posypeme čerstvě mletým pepřem. Přilijeme již dříve ohřátou whisky, chvíli povaříme a pak plátky langusty vyjmeme a udržujeme je teplé.
- 4Do pánve vmícháme smetanu a za častého míchání omáčku při vyšší teplotě povaříme, aby se částečně provařila. Přidáme do ní osmažené plátky langusty, podusíme je asi 1 minutu při mírné teplotě a hotový pokrm podáváme horký, ozdobený trojúhelníčky papriky a nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.