Langusta na whisky

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
11 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
981 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Langustu očistíme. Nůžkami prostřihneme ve dvou místech nejměkčí krunýř v okolí břicha, jemně odtrhneme ocas a pokrájíme na plátky.
  • 2
    Očistíme papriku, vykrojíme jádřinec a papriku nakrájíme na trojúhelníčky. Dáme do vařící osolené vody a asi 1 minutu povaříme. Pak papriku scedíme a odložíme stranou. Pažitku a nasekáme.
  • 3
    Do pánve dáme máslo a plátky z ocasu langusty na něm asi 1 minutu smažíme. Osolíme je, posypeme čerstvě mletým pepřem. Přilijeme již dříve ohřátou whisky, chvíli povaříme a pak plátky langusty vyjmeme a udržujeme je teplé.
  • 4
    Do pánve vmícháme smetanu a za častého míchání omáčku při vyšší teplotě povaříme, aby se částečně provařila. Přidáme do ní osmažené plátky langusty, podusíme je asi 1 minutu při mírné teplotě a hotový pokrm podáváme horký, ozdobený trojúhelníčky papriky a nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.