Langusta se zeleninou
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůLangusta
- 3kusyRajčata
- 1kusBobkový list
- 80gramůCeler řapíkatý
- 100mililitrůVíno bílé
- 75gramůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Langustu omyjeme, oloupeme,cibuli omyjeme. Cibuli a celer
- 2jemně pokrájíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a v cedníku necháme okapat. Pokrájíme na kostičky. Dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli a celer, špetku soli, špetku čerstvého mletého pepře. Vše zalijeme olejem a promícháme.
- 3Do většího hrnce nalijeme 2 litry vody, přilijeme víno, přidáme bobkový list a přivedeme vodu k varu. Osolíme a langustu vaříme cca 10 minut. Poté vyndáme.
- 4Maso vybereme, pokrájíme, navršíme na kostičky rajčat, červenou cibuli a celer. Hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.