Langustová polévka
45 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 2litryVývar drůbeží
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůKarotka
- 30gramůPetržel - nať
- 10gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 50mililitrůMartell cognac
- 150mililitrůVíno bílé
- 150gramůRýže dušená
- 300gramůLangusta
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
761 mg
Cukr
638 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme 40 g másla, přisypeme cibuli a karotku, které jsme nakrájeli nahrubo. Přidáme posekanou petrželovou nať, bobkový list, tymián, vše krátce na másle orestujeme. Podlijeme vínem a koňakem, promícháme a dusíme ještě 5 minut.
- 2Zeleninu zalijeme vývarem, přisypeme vařenou rýži, maso z langusty a povaříme 20 minut. Z polévky odstraníme bobkový list, vmícháme 20 g másla a polévku dobře rozmixujeme.
- 3Podáváme v polévkové míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.