Lanýže na šampaňském

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
520 mg
Cukr
165 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velké lanýže dobře očistíme, omyjeme a nakrájíme na silné plátky.
  • 2
    Pekáček vymažeme máslem, vložíme lanýže, osolíme, opepříme, podlijeme šampaňským a telecím vývarem. Pekáček zakryjeme alobalem a necháme dusit. Dusíme asi 10 minut, pekáček odkryjeme a necháme ještě 5 minut stát, ať se lanýže máčí ve vývaru.
  • 3
    Potom lanýže vyjmeme, zbylou tekutinu trochu vyvaříme, přidáme špetku solamylu, rozmícháme, necháme projít varem a lanýže šťávou přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.