Lanýže na šampaňském
35 min.
Ingredience
- 150mililitrůVývar telecí
- 200gramůLanýž
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSolamyl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
520 mg
Cukr
165 mg
Postup přípravy
- 1Velké lanýže dobře očistíme, omyjeme a nakrájíme na silné plátky.
- 2Pekáček vymažeme máslem, vložíme lanýže, osolíme, opepříme, podlijeme šampaňským a telecím vývarem. Pekáček zakryjeme alobalem a necháme dusit. Dusíme asi 10 minut, pekáček odkryjeme a necháme ještě 5 minut stát, ať se lanýže máčí ve vývaru.
- 3Potom lanýže vyjmeme, zbylou tekutinu trochu vyvaříme, přidáme špetku solamylu, rozmícháme, necháme projít varem a lanýže šťávou přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.