Lanýže pečené se slaninou
45 min.
Ingredience
- 400gramůLanýž
- 100gramůAnglická slanina
- 100mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 150mililitrůVývar telecí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
165 mg
Postup přípravy
- 1Lanýže očistíme a nakrájíme na půlky. Anglickou slaninu pokrájíme na slabé plátky.
- 2Každou půlku lanýže pokropíme šampaňským, osolíme, opepříme a zabalíme do slaniny. Naskládáme do pekáčku, podlijeme telecím vývarem, šampaňským a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny, v průběhu pečení mírně podléváme šampaňským.
- 3Hotové lanýže rozdělíme na talířky a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.