Lanýže pečené se slaninou

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
165 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lanýže očistíme a nakrájíme na půlky. Anglickou slaninu pokrájíme na slabé plátky.
  • 2
    Každou půlku lanýže pokropíme šampaňským, osolíme, opepříme a zabalíme do slaniny. Naskládáme do pekáčku, podlijeme telecím vývarem, šampaňským a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny, v průběhu pečení mírně podléváme šampaňským.
  • 3
    Hotové lanýže rozdělíme na talířky a podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.