Lanýže se smetanou
30 min.
Ingredience
- 200gramůLanýž
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůBešamel
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 100mililitrůVývar telecí
- 100mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
570 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lanýže dobře očistíme a nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce, osolíme, opepříme. Přidáme lžíci másla, přilijeme víno Madeira a telecí vývar. Povaříme 10 minut, tekutina se částečně odpaří, přilijeme bešamel, smetanu, necháme ještě chvíli vařit a odstavíme.
- 2Nakonec do chladnoucí směsi vmícháme lžíci másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.