Lanýže v těstíčku

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
35 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lanýže očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Listové těsto vyválíme a upravíme na 2 pláty velikosti formy, ve které budeme zapékat.
  • 2
    Formu vymažeme máslem, vložíme jeden plát těsta, na něj položíme plátky lanýžů, osolíme, opepříme, zalijeme telecím vývarem smíchaným s vínem Madeira. Navrch položíme plátky slaniny. Zakryjeme druhým plátem těsta, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct. Pečeme v troubě 45 minut.
  • 3
    Před podáváním pokrm naporcujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.