Lanýže v těstíčku
60 min.
Ingredience
- 250gramůListové těsto
- 200gramůLanýž
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVývar telecí
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůAnglická slanina
- 100mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
35 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lanýže očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Listové těsto vyválíme a upravíme na 2 pláty velikosti formy, ve které budeme zapékat.
- 2Formu vymažeme máslem, vložíme jeden plát těsta, na něj položíme plátky lanýžů, osolíme, opepříme, zalijeme telecím vývarem smíchaným s vínem Madeira. Navrch položíme plátky slaniny. Zakryjeme druhým plátem těsta, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct. Pečeme v troubě 45 minut.
- 3Před podáváním pokrm naporcujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.