Lanýžová omáčka
15 min.
Ingredience
- 100mililitrůVíno červené
- 1špetkaSůl
- 40gramůLanýž
- 4lžíceVíno portské
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 3lžíceOmáčka hnědá univerzální (UHO)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
12 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
120 mg
Cukr
155 mg
Postup přípravy
- 1Lanýže očistíme, nakrájíme na nudličky a podusíme na 2 lžících rozehřátého másla.
- 2Poté přilijeme obě vína a masový vývar a povaříme do mírného zhoustnutí. Přimícháme hnědou omáčku, ochutíme solí a pepřem. Nakonec zašleháme zbylé máslo.
- 3Omáčka je vhodná k masům, zejména k perličce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.