Lasagne s chřestem
55 min.
Ingredience
- 250gramůChřest bílý
- 250gramůChřest zelený
- 75gramůMáslo čerstvé
- 75gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 50gramůSýr Parmezán
- 400gramůLasagne
- 1hrstPetržel kudrnka
- 4decilitryMléko polotučné
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
22 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, oloupeme, odřízneme dřevnaté konce, výhonky podélně rozkrojíme a necháme povařit 5 minut v osolené vodě. Pak chřest z vody vyjmeme, opláchneme v sítu pod studenou vodou, necháme okapat.
- 2Z vývaru po vaření chřestu odlijeme 4 dl.
- 3Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, osmažíme na něm za stálého míchání mouku, potom pomalu přiléváme mléko a odměřený vývar z chřestu. Vaříme 10 minut na mírném ohni, dochutíme citronovu šťávou, muškátovým oříškem, pepřem a solí. Během vaření občas promícháme.
- 4Zapékací formu vymažeme, na dno nalijeme trochu uvařené omáčky, na ni rozložíme plátky lasagní. Na ně položíme vrstvu chřestu, polijeme omáčkou, opět rozložíme vrstvu lasagní, na ni chřest - tak pokračujeme do vyčerpání surovin. Poslední vrstva musí být tvořena lasagněmi, politá omáčkou a posypaná nastrouhaným sýrem.
- 5Lasagne pečeme do zlatova v troubě, předehřáté na 200 stupňů.
- 6Podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.