Lasagne s cuketou
75 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 600gramůCuketa
- 300gramůRicotta
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyLilek
- 2lžičkyOmáčka Shoyu
- 100gramůSýr Parmezán
- 1kusPažitka
- 200gramůLasagne
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si plech na pečení, dáme na něj lasagne, zalijeme vroucí vodou tak, aby byly úplně potopené a po 10 minutách je vyjmeme a necháme oschnout.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou cuketu s trochou vody a dusíme, dokud cukety nezměknou.
- 3Měkké cukety odstavíme ze sporáku a smícháme se sýrem ricotta. Přidáme muškátový oříšek a důkladně promícháme.
- 4Na další pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na plátky nakrájený lilek a krátce jej osmahneme.
- 5Přidáme 150 ml vody a omáčku shoyu. Pod pokličkou necháme mírně povařit, dokud lilek nezměkne. Poté směs s lilkem vložíme do mixéru a rozmixujeme na kaši.
- 6Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno položíme plátky lasagní a pokryjeme cuketovou směsí. Zakryjeme dalšími plátky lasagní, které pokryjeme polovinou směsi s cuketou a polovinou směsi s lilkem.
- 7Navrch rozložíme poslední plátky lasagní a zakryjeme je směsí s lilkem. Vše posypeme nastrouhaným parmazánem, vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme 40 minut.
- 8Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.