Lasagne s cuketou

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si plech na pečení, dáme na něj lasagne, zalijeme vroucí vodou tak, aby byly úplně potopené a po 10 minutách je vyjmeme a necháme oschnout.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou cuketu s trochou vody a dusíme, dokud cukety nezměknou.
  • 3
    Měkké cukety odstavíme ze sporáku a smícháme se sýrem ricotta. Přidáme muškátový oříšek a důkladně promícháme.
  • 4
    Na další pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na plátky nakrájený lilek a krátce jej osmahneme.
  • 5
    Přidáme 150 ml vody a omáčku shoyu. Pod pokličkou necháme mírně povařit, dokud lilek nezměkne. Poté směs s lilkem vložíme do mixéru a rozmixujeme na kaši.
  • 6
    Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno položíme plátky lasagní a pokryjeme cuketovou směsí. Zakryjeme dalšími plátky lasagní, které pokryjeme polovinou směsi s cuketou a polovinou směsi s lilkem.
  • 7
    Navrch rozložíme poslední plátky lasagní a zakryjeme je směsí s lilkem. Vše posypeme nastrouhaným parmazánem, vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme 40 minut.
  • 8
    Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.