Lasagne s houbovou náplní a kuřecími prsíčky
65 min.
Ingredience
- Houbová směs s kuřecím masem
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo nízkokalorické
- 100gramůHouby čerstvé
- 200gramůKuřecí prsa
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 700mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Omáčka
- 0,25špetkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 125mililitrůJogurt nízkotučný
- 0,5kusVejce slepičí
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3lžíceSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 9plátkůLasagne
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé lesní houby (hříbky, kozáci, lišky, aj.) očistíme, omyjeme a pokrájíme nadrobno. Omytá a očištěná kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou menší cibuli a omytou petrželku pokrájíme nadrobno.
- 2Připravíme si omáčku na zalití houbové směsi: v misce rozmícháme bílý nízkotučný jogurt s malým vejcem (nebo s 1/2), solí, pepřem a muškátovým oříškem. V mléku rozmícháme dohladka hladkou mouku.
- 3Troubu si předehřejeme na 180°C. V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, pak přidáme pokrájené houby, kuřecí maso a smažíme je při mírné teplotě. Jakmile houby pustí šťávu, směs ochutíme kmínem, solí a pepřem. Jakmile se šťáva z hub vyvaří, přidáme máslo, houby s kuřecím masem chvilku za stálého míchání smažíme, přilejeme mléko s moukou, přidáme nadrobno pokrájenou petrželku, 1-2 minuty povaříme a rendlík odstavíme z plotny.
- 4Na dno zapékací misky poklademe za sebou 3 plátky lasagní. pokryjeme je loupanými rajčaty z konzervy (i se šťávou), ochutíme je solí, čerstvě pomletým pepřem, na rajčata znovu položíme 3 plátky lasagní. Na těsto rozetřeme 1/2 houbové směsi, na ni poklademe další 3 plátky lasagní. Na ně rozetřeme 2/2 houbové směsi, zakryjeme je posledními 3 plátky lasagní, vše zalijeme ochucenou jogurtovou omáčkou, posypeme je nastrouhaným sýrem a pekáček vložíme do středu trouby.
- 5Lasagne pečeme přibližně 40-45 minut. Porce lasagní dáme na talíře a hned je podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.