Lasagne s kapustou a loupanými rajčaty
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 500gramůKapusta hlávková
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 200gramůVepřové maso mleté
- 200gramůHovězí maso přední
- 1lžičkaTymián sušený
- 900gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceOlej stolní
- 500gramůTěstoviny Lasagne
- 300gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1332 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
56 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme kapustu, vykrojíme košťál a listy nakrájíme na proužky. V hrnci dáme vařit osolenou vodu, listy v ní asi 5 minut blanšírujeme.
- 2Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a omyjeme a také nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli a do sklovita ji osmahneme. K cibuli přidáme mleté maso a mrkev, vše promícháme a dobře propečeme. Ke směsi přidáme tymián, rajčata a dochutíme solí a pepřem.
- 3Na pánvi připravíme z másla a mouky jíšku, kterou podlijeme bílým vínem. Jíšku krátce povaříme a necháme zhoustnout. Do zhoustlé jíšky s vínem vmícháme mléko a vše osolíme. Předehřejeme troubu na 200 ºC (horkovzdušnou troubu na 180 ºC).
- 4Stolním olejem vymažeme zapékací mísu. Směs mletého masa smícháme s kapustou a střídavě klademe s neuvařenými pláty lasagní do mísy s rozdrobeným ovčím sýrem. Vše zalijeme směsí z jíšky, vína a mléka. Vložíme zhruba na 40 minut do trouby. Po vyjmutí naporcujeme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.