Lasagne s krevetami
60 min.
Ingredience
- 25gramůSůl
- 400gramůLasagne
- 300mililitrůVoda pitná
- 200gramůMrkev kořen
- 100gramůCibulka jarní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 3gramyPepř černý mletý
- 250mililitrůVíno bílé
- 200gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
24 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přidáme lasagne, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
- 2Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, plátky položíme vedle sebe na utěrku, necháme okapat.
- 3Mrkev nakrájíme na kolečka, cibulku na špalíčky, cibuli nadrobno.
- 4V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, zpěníme, přisypeme mrkev s cibulkou, loupané krevety, krátce orestujeme, podlijeme vínem. Necháme z poloviny vyvařit, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, necháme projít varem a odstavíme. Plátky lasagní proložíme vrstvou zeleniny a krevet se smetanou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.