Lasagne se špenátem a ricottou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát, omytý a nakrájený na kousky, dáme do pánve a vaříme asi 5 minut, dokud nezvadne, pak ho scedíme, vymačkáme od vody a dáme stranou do misky. Uvaříme lasagne v osolené vodě, dokud nezměknou, asi tak 10 minut, pak je scedíme a osušíme papírovými utěrkami.
  • 2
    Připravíme zapékací mísu, vymažeme trochou másla, smícháme špenát, sýr, ricottu, zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.
  • 3
    Dno zapékací mísy pokryjeme těstovinou, potřeme ji špenátovou směsí, takto opakujeme vrstvení. Zakončíme směsí ze špenátu, pokapeme zbylým rozehřátým máslem a pečeme 35 minut, až je povrch zlatohnědý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.