Lasagne se špenátem a ricottou
65 min.
Ingredience
- 450gramůŠpenát listový čerstvý
- 250gramůRicotta
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150gramůLasagne
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůSýr Gruyére
- 120mililitrůZakysaná smetana
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenát, omytý a nakrájený na kousky, dáme do pánve a vaříme asi 5 minut, dokud nezvadne, pak ho scedíme, vymačkáme od vody a dáme stranou do misky. Uvaříme lasagne v osolené vodě, dokud nezměknou, asi tak 10 minut, pak je scedíme a osušíme papírovými utěrkami.
- 2Připravíme zapékací mísu, vymažeme trochou másla, smícháme špenát, sýr, ricottu, zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.
- 3Dno zapékací mísy pokryjeme těstovinou, potřeme ji špenátovou směsí, takto opakujeme vrstvení. Zakončíme směsí ze špenátu, pokapeme zbylým rozehřátým máslem a pečeme 35 minut, až je povrch zlatohnědý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.