Lasagne zapečené s dary moře

100 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1136 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
29 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava: Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi olivového oleje a troubu
  • 2
    připravíme k předehřátí na 180 °C.
  • 3
    Postup: Těstoviny Lasagne uvaříme ve vroucí osolené vodě. Vařené
  • 4
    nudle scedíme a necháme okapat na sítku.
  • 5
    Tresku, mořský jazyk a vyloupané předvařené krevety nakrájíme na malé kousky, mozzarellu a parmezán nastrouháme a pórky nakrájíme na tenčí kolečka. Kousky mořského jazyka, krevet a tresky v míse smícháme s citrónovou šťávou a se špetkou pepře.
  • 6
    V hlubším hrnci na 2 lžících másla opečeme nakrájené pórky doměkka - opékat budeme asi 10 minut. Do opečeného pórku postupně vsypeme 60 g mouky a vlijeme 600 ml mléka a stálým promícháváním získáme krémovitou omáčku, do které přidáme ještě nastrouhanou mozarellu a 2 lžíce medu a aby se ingredience v omáčce dobře rozptýlily a jejich chuť se propojila, povaříme ještě 3 minuty na mírném ohni za stálého míchání. Tuto zahuštěnou mléčnou omáčku odstavíme z ohně a vmícháme do ní ochucené rybí maso s krevetami.
  • 7
    Potom do připravené zapékací mísy navrstvíme vařené a okapané těstoviny a rybí směs s mléčnou omáčkou. Spodní vrstva budou vařené těstoviny a poslední vrchní vrstva bude rybí směs. Takto připravený rybí pokrm s těstovinami posypeme nakonec strouhaným parmezánem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Tento pokrm servírujeme horký, ihned po upečení jako hlavní chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.