Lasagne zapečené s dary moře
100 min.
Ingredience
- Postup
- 450gramůTěstoviny Lasagne
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 450gramůTreska uzená
- 120gramůKrevety tygří
- 120gramůMořský jazyk
- 2lžíceŠťáva citrónová
- 3gramyPepř černý mletý
- 3kusyPórek
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMed včelí
- 200gramůMozzarella
- 60gramůSýr Parmezán
- 600mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMáslo čerstvé
- Příprava
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1136 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
29 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Příprava: Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi olivového oleje a troubu
- 2připravíme k předehřátí na 180 °C.
- 3Postup: Těstoviny Lasagne uvaříme ve vroucí osolené vodě. Vařené
- 4nudle scedíme a necháme okapat na sítku.
- 5Tresku, mořský jazyk a vyloupané předvařené krevety nakrájíme na malé kousky, mozzarellu a parmezán nastrouháme a pórky nakrájíme na tenčí kolečka. Kousky mořského jazyka, krevet a tresky v míse smícháme s citrónovou šťávou a se špetkou pepře.
- 6V hlubším hrnci na 2 lžících másla opečeme nakrájené pórky doměkka - opékat budeme asi 10 minut. Do opečeného pórku postupně vsypeme 60 g mouky a vlijeme 600 ml mléka a stálým promícháváním získáme krémovitou omáčku, do které přidáme ještě nastrouhanou mozarellu a 2 lžíce medu a aby se ingredience v omáčce dobře rozptýlily a jejich chuť se propojila, povaříme ještě 3 minuty na mírném ohni za stálého míchání. Tuto zahuštěnou mléčnou omáčku odstavíme z ohně a vmícháme do ní ochucené rybí maso s krevetami.
- 7Potom do připravené zapékací mísy navrstvíme vařené a okapané těstoviny a rybí směs s mléčnou omáčkou. Spodní vrstva budou vařené těstoviny a poslední vrchní vrstva bude rybí směs. Takto připravený rybí pokrm s těstovinami posypeme nakonec strouhaným parmezánem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Tento pokrm servírujeme horký, ihned po upečení jako hlavní chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.