Laskavcový nákyp
105 min.
Ingredience
- 5decilitrůVývar zeleninový
- 5gramůBobkový list
- 250gramůAmarant - Laskavec
- Na přípravu houbové náplně
- 1kusCibule
- 400gramůHouby čerstvé
- 3decilitryVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaTymián čerstvý
- 200gramůRajčata
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- Na zálivku
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůPetržel - nať
- 3lžíceDýňová semínka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
39 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vývar vlijeme do hrnce, přivedeme k varu a přidáme laskavec. Vložíme bobkový list, povaříme 35 - 40 minut.
- 2V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky nakrájené houby, zalijeme vínem, osolíme a podusíme 5 minut. Nakonec vložíme tymián, zamícháme a stáhneme z ohně.
- 3Pečicí formu důkladně vymažeme máslem, vysypeme špetkou soli a rozložíme půlku dávky laskavce. Na něj vsypeme a rovnoměrně roztáhneme houbovou směs. Na směs naskládáme na tenké plátky pokrájená rajčata. Opět dáme vrstvu laskavce, vejce rozkvedláme se smetanou a drobně nasekanou pažitkou, přelijeme nákyp. Nakonec posypeme dýňovými semínky.
- 4Vložíme do předehřáté trouby, při 200 stupňové teplotě pečeme 45 minut. Hotový nákyp krájíme na porce, pokládáme na jednotlivé teplé talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.