Lečo z kotrče
50 min.
Ingredience
- 300gramůKotrč kadeřavý
- 500gramůPaprika zelená
- 300gramůRajčata
- 1kusCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, osolíme a pod pokličkou dusíme 10 minut.
- 2K paprikám přidáme očištěný, na kousky nakrájený kotrč, dusíme dalších 10 minut a nakonec přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a prolisovaný česnek. Vše ještě chvíli podusíme a podle potřeby podlijeme trochou vody.
- 3Po částečném vydušení tekutiny vlijeme do leča rozšlehaná vejce a mícháme do ztuhnutí.
- 4Můžeme podávat s čerstvým chlebem nebo s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.