Ledová avokádová polévka
20 min.
Ingredience
- 10gramůŘeřicha
- 2kusyRajčata
- 2kusyAvokádo
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,25lžičkaTabasco
- 500mililitrůMléko kefírové
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Řeřichu (nebo potočnici) omyjeme a otrháme lístky. Několik jich odložíme stranou. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme nadrobno. Avokáda rozpůlíme a vypeckujeme.
- 2Avokádovou dužinu rozmixujeme s kefírem, řeřichou, vývarem a pomerančovou šťávou. Osolíme a okořeníme tabascem a worcesterem.
- 3Polévku necháme chladit asi 30 minut. Před podáváním posypeme zbylou řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.