Ledová okurková polévka
35 min.
Ingredience
- 250mililitrůMléko - podmáslí
- 3kusyCibule
- 2kusyOkurka salátová
- 2kusyAvokádo
- 1litrVývar zeleninový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 250gramůJogurt bílý
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaKmín římský
- 4kusyŘedkvička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
12 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Okurky omyjeme, oloupeme a rozkrojíme podélně na poloviny. Zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kousky. Avokáda překrojíme napůl, zbavíme pecek a dužinu vydlabeme lžící.
- 2Oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a stroužky překrojíme napůl. Spolu s avokádem a okurkami je ručním ponorným mixérem rozmixujeme na pyré.
- 3Do směsi přidáme zeleninový vývar, citronovou šťávu, jogurt a podmáslí a vše osolíme a okořením cayenským pepřem a římským kmínem. Polévku dáme na 1 hodinu vychladnout do chladničky.
- 4Očistíme ředkvičky a nakrájíme je na plátky. Polévku rozdělíme do talířů a podáváme zdobenou plátky ředkviček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.