Ledová okurková polévka

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
12 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurky omyjeme, oloupeme a rozkrojíme podélně na poloviny. Zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kousky. Avokáda překrojíme napůl, zbavíme pecek a dužinu vydlabeme lžící.
  • 2
    Oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a stroužky překrojíme napůl. Spolu s avokádem a okurkami je ručním ponorným mixérem rozmixujeme na pyré.
  • 3
    Do směsi přidáme zeleninový vývar, citronovou šťávu, jogurt a podmáslí a vše osolíme a okořením cayenským pepřem a římským kmínem. Polévku dáme na 1 hodinu vychladnout do chladničky.
  • 4
    Očistíme ředkvičky a nakrájíme je na plátky. Polévku rozdělíme do talířů a podáváme zdobenou plátky ředkviček.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.