Ledová polévka s rajčaty a paprikou

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kusyCibule
    • 2kusyPaprika zelená
    • 2kusyOkurka salátová
    • 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
    • 3šálkyRajčatová šťáva
    • 1špetkaSůl
    • 0,5hrnekCitronová šťáva
    • 1lžícePetržel - nať
    • 6lžičekSmetana 33% (šlehačka)
    • 1špetkaPepř cayenský
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jednu papriku, okurku a cibuli najemno rozmixujeme. Přidáme konzervovaná rajčata a znovu promixujeme. Směs vlijeme do mísy, vmícháme citronovou a rajčatovou šťávu, ochutíme pepřem, solí a necháme důkladně vychladit.
  • 2
    Zbytek zeleniny najemno nakrájíme, rozdělíme do misek a uchováme v chladu. Do každé misky před podáváním vložíme dvě kostky ledu, přelijeme polévkou, ozdobíme smetanou, krutony a petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.