Ledová polévka z rajčat

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusCibule lahůdková
    • 1kusPaprika žlutá
    • 1kusOkurka salátová
    • 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
    • 3decilitryRajčatová šťáva
    • 1decilitrCitronová šťáva
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 8kusůKostkový led
    • 4lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
72 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní semena, opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Okurku oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Připravenou zeleninu dáme do mixéru a krátce ji promixujeme. Pak přidáme konzervovaná rajčata a vše rozmixujeme do hladké hmoty.
  • 3
    Směs přelijeme do mísy, vmícháme do ní rajčatovou a citronovou šťávu, podle chuti opepříme a osolíme a dáme vychladit.
  • 4
    Do servírovacích misek dáme 2 až 3 kostky ledu, přelijeme je vychlazenou polévkou, na každou porci přidáme lžíci smetany a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.