Ledový salát s pečeným česnekem

75 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1169 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
80 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C. Z paličky česneku odřízeneme vršek tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek zakápneme 1 lžičkou olivového oleje, zabalíme do alobalu a pečeme 45 minut. Poté necháme česnek vychladnout, stroužky zbavíme slupek a vložíme do misky.
  • 2
    Zálivku si připravíme tak, že do misky, kde máme již stroužky česneku přidáme 250 ml olivového oleje, 1 najemno nasekanou šalotku, 4 lžíce vinného octa a 2 lžíce tymiánu. Vše dostatečně promícháme a odložíme stranou.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme máslo a chleba nakrájený na kostičky na něm osmahneme společně s česnekovou zálivkou, krájeným česnekem a rozmarýnem.
  • 4
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, rozložíme na plech a vložíme na 10 minut do předehřáté trouby.
  • 5
    Uzenou mozzarellu nastrouháme na hrubém struhadle.
  • 6
    Ledový salát omyjeme, očistíme, natrháme na větší kousky a rozložíme na talíře, posypeme plátky cibule, nastrouhanou mozzarellou a krutony. Pokrm nakonec zakápneme máslovou směsí z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.