Ledový salát s pomerančem

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávky ledového salátu očistíme od povadlých listu. Zdravé listy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme je. Nakrájíme na širší proužky, které dáme do misky. Oloupané pomeranče zbavíme bílých vláken, dílky oddělíme, překrojíme je napůl a přidáme je do misky.
  • 2
    Příprava zálivky: Šťávu z pomerančů, kterou jsme získali při krájení, vlijeme do skleničky, přilijeme citrónovou šťávu, olej, sůl a pepř. Skleničku zavíčkujeme a suroviny dobře protřeseme.
  • 3
    Připravenou zálivkou přelijeme připravený salát a dvěma vidličkami důkladně promícháme.
  • 4
    Salát rozdělíme do salátových misek nebo na jednotlivé talíře. Ihned podáváme, aby listy nedostali žlutou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 2. 2016
Ledový salát s pomerančem
Výborný salátek. Baví mně objevovat nové kombinace chutí. Dřív jsem měla nedůvěru k míchání ovoce a zeleniny, teď musím říci, že je to pro mne výzva a zároveň radost 😋