Ledový salát s rybou
35 min.
Ingredience
- Dresink
- 150gramůJogurt bílý
- 0,5špetkaSůl
- 1kusŠalotka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusCitrony
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusOkurka salátová
- 400gramůOkoun říční
- 8plátkůŠunka uzená
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusBazalka
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusSalát ledový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Citrón omyjeme a oškrábeme tenké proužky kůry. Oloupaný citrón překrojíme a šťávu vymačkáme.
- 2Šalotku nasekáme najemno, smícháme s jogurtem, smetanou a s citrónovou šťávou. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.
- 3Polovinu hlávky ledového salátu nakrájíme na tenké proužky. Okurku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 4Okouna nebo jinou sladkovodní rybu opláchneme, osušíme a nakrájíme na osm stejných, podélných kousků. Pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Na každý plátek šunky dáme lístek bazalky nebo máty a dílek ryby. Pečlivě zavineme.
- 5Na pánvi rozpálíme olej a závitky na něm z každé strany 1-2 minuty smažíme.
- 6Na talíře rozložíme salát, zalijeme dresinkem a navrch dáme závitky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.