Ledvinky dušené s vínem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
14 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
279 mg
Cukr
894 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledvinky nejprve rozkrojíme naplocho, očistíme, omyjeme a z půlek krájíme asi 2mm silné plátky.
  • 2
    Nakrájené ledvinky dáme do vařící vody a necháme přejít varem. Pak je ihned propláchneme studenou vodou.
  • 3
    Na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme vínem a přidáme spařené opláchnuté ledvinky. Necháme dusit.
  • 4
    Jakmile jsou vydušené, zaprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme, povaříme, ochutíme špetkou nasekané petrželky, lžičkou citronové šťávy a opět převaříme.
  • 5
    Na závěr přidáme kousek másla a pokrm osolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.