Ledvinky dušené s vínem
80 min.
Ingredience
- 1hrnekHovězí vývar základní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1decilitrVíno bílé
- 400gramůVepřové ledvinky
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
14 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
279 mg
Cukr
894 mg
Postup přípravy
- 1Ledvinky nejprve rozkrojíme naplocho, očistíme, omyjeme a z půlek krájíme asi 2mm silné plátky.
- 2Nakrájené ledvinky dáme do vařící vody a necháme přejít varem. Pak je ihned propláchneme studenou vodou.
- 3Na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme vínem a přidáme spařené opláchnuté ledvinky. Necháme dusit.
- 4Jakmile jsou vydušené, zaprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme, povaříme, ochutíme špetkou nasekané petrželky, lžičkou citronové šťávy a opět převaříme.
- 5Na závěr přidáme kousek másla a pokrm osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.