Ledvinky s uzeným bůčkem a vejci

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
30 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové ledvinky zbavíme blan, rozkrájíme je podélně na poloviny, vykrojíme močovody a omyjeme je pod tekoucí vodou. Poté je dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme je máčet asi 1 hodinu. Pak ledvinky znovu promyjeme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a nakrájíme je na tenké plátky. Očistíme jarní cibulku, pokrájíme ji na tenká kolečka a odložíme do misky, použijeme ji na ozdobu. Uzený prorostlý bůček nakrájíme na plátky. Omytá rajčata osušíme a rozkrájíme na osminky. Petrželku omyjeme, setřepeme vodu, drobně ji pokrájíme a odložíme do druhé misky.
  • 2
    V pánvi si z každé strany dozlatova vysmažíme plátky bůčku. Vyjmeme je z vypečeného omastku a pokrájíme ho na proužky a odložíme je. Na omastek dáme ledvinky. Ochutíme je solí, pepřem, drceným kmínem a orestujeme je. Přelijeme je vodou a pod pokličkou ledvinky podusíme doměkka. Přibližně je dusíme asi 20 minut. Mezitím si na másle usmažíme míchaná vajíčka, která osolíme podle chuti.
  • 3
    K okrajům talířů věncovitě poklademe vajíčka tak, že z nich utvoříme "misku". Doprostřed talířů dáme dušené ledvinky. Vajíčka ozdobíme pokrájeným bůčkem a posypeme petrželkou. Ledvinky posypeme cibulkou a doprostřed ledvinek ozdobně položíme osminky rajčat. K ledvinkám podáváme čerstvé pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.