Lehký bramborový salát s červenou cibulí
40 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 500gramůBrambory salátové
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 100gramůCibule červená
- 30gramůHořčice plnotučná
- 1lžičkaOcet vinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
670 mg
Postup přípravy
- 1Salátové brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě teplé nakrájíme na kolečka a vsypeme do mísy. Přidáme olej, ocet, hořčici a oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a zalijeme teplým kuřecím vývarem. Salát necháme dobře odležet, občas zamícháme.
- 2Před podáváním salát ochutnáme a případně ještě dochutíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.