Lepkavá rýže osmažená
45 min.
Ingredience
- 250gramůLepkavá rýže
- 2kusyCibulka jarní
- 0,5kusCibule
- 1plátekZázvor celý
- 150gramůShiitake houby
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
744 mg
Postup přípravy
- 1Ve velkém množství studené vody opereme rýži a vložíme do cedníku. Přelijeme 1,3 l vařící vody a dáme stranou.
- 2Rozpálíme ve woku olej, přidáme pokrájenou cibuli a zázvor a smažíme 3 minuty dozlatova. Přidáme čínské houby, které jsme namočili předem na 15 minut do teplé vody. Smažíme minutu, přisypeme rýži a přelijeme vodou, aby přesahovala rýži. Promícháme.
- 3Pod pokličkou vaříme, dokud se tekutina nevyvaří - cca 20 minut.
- 4Vyndáme zázvor, osolíme, opepříme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.