Lesní guláš
130 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 1000gramůJehněčí plec
- 50mililitrůOlej olivový
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2lžičkySůl
- 150gramůSlanina vepřová
- 600gramůBrambory vařené
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30mililitrůOmáčka sójová
- 5stroužkůČesnek
- 250gramůHříbky čerstvé
- 30mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
31 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na nudličky, malé hříbky na plátky, česnek prolisujeme. Budeme potřebovat malé cibulky, které jen oloupeme, nekrájíme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přidáme maso a zprudka opečeme. Zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova, přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit v tuku, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, osolíme a vaříme asi hodinu.
- 3Mezitím na pánvi rozškvaříme kostky slaniny, na tuku orestujeme malé cibulky vcelku, přimícháme do guláše, přidáme plátky hub, česnek a vaříme ještě 30 minut. Dochutíme sojovou omáčkou a podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.