Letní ovoce s mandlovým jogurtem
30 min.
Ingredience
- Jogurt
- 300mililitrůJogurt bílý
- 45gramůCukr moučkový
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceTresť mandlová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme mandlový jogurt: smetanu s trestí a cukrem ušleháme do tuhé šlehačky, lehce vmícháme jogurt, spojíme. Dáme do nádoby, zakryjeme, necháme v lednici vychladit.
- 2Blumy a broskve rozřízneme napůl, vyjmeme pecky. Banány rozřízneme příčně napůl, každou půlku potom po délce rozkrojíme na dvě části. Ananasový meloun nakrájíme na tenké plátky, vyjmeme zníčka a odkrojíme kůru.
- 3Připravené ovoce vložíme na mísu, povrch posypeme malinami, borůvkami a ostružinami. Servírujeme s jogurtem, nandaným ve zvláštní misce, ozdobeným lupínky mandlí nebo mátou.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.