Letní polévka z paprik
65 min.
Ingredience
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 200gramůPaprika červená
- 1kusCibule
- 125mililitrůMléko polotučné
- 0,2lžičkaSůl
- 0,2lžičkaPepř černý mletý
- 115gramůRajčata
- 500mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mističek na přípravu ledu rozdělíme nasekaný koriandr, zalejeme vodou, dáme zmrazit.
- 2Kapie očistíme, nakrájíme na proužky a s kolečky cibule, rajčatovými plátky a zeleninovým vývarem dáme do kastrolu, vaříme asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
- 3Vařenou zeleninu umixujeme v mixéru na kaši, vlijeme zpět do kastrolu, zalijeme vývarem. Do směsi přidáme mléko, osolíme a opepříme podle chuti, dáme do chladničky vychladit asi na 30 minut.
- 4Po vychlazení servírujeme s kostkou koriandrového ledu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.