Letní salát s kuřetem a chřestem
55 min.
Ingredience
- Zálivka
- 4lžíceOcet vinný
- 2lžíceHořčice
- 4lžíceOlej olivový
- 1litrVoda pitná
- 500gramůChřest zelený
- 1kostkaCukr kostkový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 250gramůKuřecí prsa
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyCeler řapíkatý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůSýr Gouda 45%
- 1kusMango
- 1kusSalát hlávkový
- 150gramůRajčata Cherry
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
38 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Chřest očistíme a uvaříme do měkka s kostkou cukru a lžičkou másla. Necháme okapat. Kuřecí maso kuchyňsky očistíme, nakrájíme na malé kousky, ochutíme pepřem a solí a orestujeme na lžíci másla. Celer nakrájíme na nudličky, žampióny nakrájíme a osmahneme na lžíci másla. Oloupané mango nakrájíme na kousky, sýr na kostičky. Rajčata rozpůlíme a salát natrháme na kousky. Takto připravenou zeleninu, sýr a mango smícháme. Směs přelijeme zálivkou a na zálivku rozložíme osmahlé kuřecí kousky. Salát servírujeme studený.
- 2Zálivka:
- 3Ve čtyřech lžících olivového oleje rozšleháme 4 lžíce octa a rozmícháme 2 lžíce hořčice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.